La mulţi ani Mihaela Rotta!

Artista plastică Mihaela Rotta, se naşte în 9 ianuarie 1980 la Deva, judeţul Hunedoara.
Deşi este tânără, creaţia personală a artistei este extrem de bogată, devenind membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România filiala Deva din 2005, iar din 2013 la U.A.P.R. filiala Mediaş.
Activitatea Mihaelei este complexă, întrucât îmbrăţişează diferite palete ale artei: designer ceramist, pictură şi grafică.
De asemenea, a participat la numeroase expoziţii şi proiecte de grup, precum şi în tabere de creaţie din toată ţara.
Anul trecut, în 2013,  Mihaela Rotta şi-a făcut debutul şi în poezie, cu un volum intitulat “Culori din suflet”, în care sunt prezentate 36 de poezii, fiecare poezie având câte o ilustraţie, fiecare imagine conţinând suflet.
L-am rugat pe renumitul acuarelist medieşean Vasile Popescu, să-mi spună câteva cuvinte despre colaborările pe care le-a avut cu artista  Mihaela Rotta şi iată ce mi-a marturisit:
“Ceea ce știu aproape toți, este că esențele, valorile, se țin în recipiente mici și foarte mici; ceea ce pot, foarte puțini,  este de a <vedea>, aceste esențe în aceste mici recipiente. Mihaela, este unul din exemple.
În colaborările ce le-am avut, în afară de farmecul feminin pe care-l degajă, m-a ținut într-o continua, plăcută uimire, descoperirea <esențelor> pe care le adăpostea,  conținut de-o densitate estetică cu totul semnificativă, ce-i permite abordarea cu succes atât exprimarea prin imagine cât și prin Cuvânt, cum a fost  volumul de poezii CULORI DIN SUFLET, și nu numai.
Puterea creativității sale vine din înțelegerea de Sine, de unde o sinceritate cuceritoare a culorilor, a versurilor, ce transmit un sentiment, nuanțat , până la complex și delicat de la o simplitate de templu.
Privid-o, și acum mă bucur de surprinderea de a mă minuna: câtă energie creativă poate ieși de sub o frizură (numai a ei!) și o pereche de ochi mereu iscoditori, mai ales când dă de culori ori de-un cuvânt bun!”

Vasile  Popescu, artist plasic

Pentru iubitorii de artă, precum şi cei interesaţi de lucrările artistei plastice Mihaela Rotta, puteţi vizita Muzeul municipal Mediaş, care găzduieşte Salonul de iarna al filialei U.A.P.R. din Mediaş.

dansand in doi          DSC00279            DSC01817

DSC04031                 BOG_1846

La mulţi ani Mihaela!, mult succes mai departe.

Lucrările fac parte din arhiva personală a doamnei Mihaela Rotta şi nu pot fi folosite fără acordul ei.

One Comment Add yours

  1. La multi ani si felicitari pentru blog. Sa ai parte de multi cititori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s