Susanne Dunlap – “Sărutul lui Liszt”

“Sărutul lui Liszt” este o carte de dragoste şi aventură, în care o întâlnim pe contesa Anne de Barbier-Chouant, o tânără pianistă talentată, rămasă fără mamă, aceasta fiind o victimă a holerei.
Face parte dintr-o familie din înalta societate, avându-l alături pe tatăl ei, un om rece şi dur, care nu o înţelege şi care din momentul morţii mamei ei, încuie sala de bal, ignorând-o total pe Anne, ca şi cum aceasta nu există.
Contesa Marie D’Agoult, o bună prietenă a mamei, reuşeşte să o ia sub aripa ei, introducând-o în lumea muzicii şi a compozitorilor, aranjându-i lecţii de pian cu renumitul compozitor Franz Liszt.
Lucrurile se complică atunci când Liszt îi scrie bilete de dragoste contesei D’Agoult şi i le dă lui Anne. Tânăra pianistă crede că sunt pentru ea, mai ales că era foarte îndrăgostită de fermecătorul şi chipeşul compozitor, şi de aici începe o mare încurcătură, care se va finaliza cu celebra poveste de dragoste dintre Franz Liszt si contesa Marie D’Agoult, o poveste care de altfel e şi adevărată, fiind subiectul multor bârfe din acea vreme.
“Sărutul lui Liszt”, este o carte de aventură foarte bună, plină de intrigi amoroase şi periculoase, cu iubiri pasionale, cu scrisori de dragoste şi trădări la nivel înalt, întâmplări adevărate sau mai puţin adevărate din Parisul secolului XIX.

sarutu lui liszt

Susanne Dunlap “Sărutul lui Liszt”, Bucureşti, Editura RAO, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s