Ziua Mondială a Non-violenţei în Şcoli

A învăța că în viață, mai ușor se poate învinge ura cu dragostea, minciuna cu adevărul și violența cu abnegația, ar trebui să fie un element fundamental în educația oricărui copil.
Mahatma Gandhi

non

Biblioteca municipală “St.L. Roth Mediaş” prin Departamentul CIP – Biblionet, a elaborat un proiect cu privire la evenimentul mondial împotriva violenţei.
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Biblioteca organizează această manifestare  privind violenţa în şcoli, care după cum ştim, este tot mai prezentă, în rândurile elevilor şi nu numai.
Astăzi 30 ianuarie se comemorează în toată lumea moartea celui care a fost unul dintre cei mai mari susţinători,  împotriva violenţei, Mahatma GandhiÎn acest scop, voluntari şi reprezentanţi ai Consiliului Local al Tinerilor vor marca acest eveniment, printr-o serie de acţiuni prin liceele  din Mediaş, cât şi la Bibliotecă.
“Încă de la primele ore ale dimineţii, elevii vor împărţi colegilor, însemnul campaniei din acest an şi îl vor prinde la reverul hainei, pentru a arăta tuturor că ei militează pentru pace şi nonviolenţă în Şcoală. Fotografiile care vor susţine campania, vor fi postate pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Utilizatorii care împrumută cărţi în zilele de 30 şi 31 ianuarie 2014 vor avea posibilitatea să aleagă din cutiile amplasate în cele două secţii ale instituţiei, bileţele cu citate despre nonviolenţă şi să primească recenzia cărţii În mare sunt crocodili, scrisă de autorul italian Fabio Geda”, declară Lucian Teodor Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş.
Acest eveniment este susţinut de Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, ANBPR, Consiliul Local al Tinerilor şi este organizat de Biblioteca municipală “St.L.Roth” Mediaş, Departamentul CIP – Biblionet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s