Aniversare Ovidiu Dan

Scriitorul Ovidiu Dan s-a născut în satul Arghişu din judeţul Cluj la 6 februarie 1953. Fratele mai mare al tatălui său neavând copii, lucrând și locuind la Mediaș, l-a luat în familia sa fără însă ca Ovidiu să întrerupă contactul cu familia sa din sat, unde își petrecea vacanțele cu frații și sora lui.
La Mediaş, urmează studiile şcolare începând cu anul 1960, fiind înscis la secția germană. Începând cu anul 1965 se impune ca bun atlet câștigând în anii următori locuri pe podiumul învingătorilor în cadrul concursurilor de atletism, la categoria copii și apoi, la junori.
Debutul său literar a fost în 1984 la revista braşoveană „ASTRA” cu o povestirea “Dimineața săracilor” care, având o puternica tenta dizidenta, i-a ingreunat ulterior aparitia in alte reviste literare Totusi, a mai avut colaborări la publicaţiile periodice: „Transilvania”, „Tribuna Sibiului”, „Viaţa militară”, „Pentru Patrie”, „Observatorul Militar”, etc.

Debutul editorial s-a produs în 2002 prin cartea ”Cu troika pe un bulevard în pantă. O părere despre moartea lui I. P. Culianu”. Producțiile literare ale lui Ovidiu Dan, sunt o lectură interesantă, aduc la cunoştinţa cititorilor, informaţii legate de o perioadă reprobabilă din istoria ţării şi a oraşului nostru. Firma de detectivi particulari Fox Investigation, este prezentă în aproape toate romanele lui poliţiste, şi mereu pregătită să investigheze cazuri noi interesante şi provocatoare.
Îl aşteptăm pe viitor, cu noi publicaţii la fel de bune şi de incitante. Mentionam ca, multe din volumele scriitorului medieşean Ovidiu Dan există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

ovidiu dan trece dracul prin oras        dan ovidiu         divort intarziat       in cautarea egregoriei   img879

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian Giura – Profiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

La mulţi ani şi mult succes mai departe.

4 Comments Add yours

  1. Ovidiu Dan says:

    Multumesc Andreea, multumesc…

  2. Mirela says:

    Nu-l mai promovati pe betivul asta !!!!!!!

  3. Livia Gradinariu says:

    Felicitari Ovidiu! Felicitari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s