Philip Sington – “Domnişoara Einstein”

Un thriller de excepţie, în care acţiunea se desfăşoară la Berlin, în anii 1933, când programul nazist este pus în mişcare, fiind pe la începutul nazismului lui Hitler, iar în Germania au loc mai multe mişcări politice.
O tânără este găsită într-o pădure din apropierea Berlinului  şi se pare că ar avea legătură cu celebrul om de ştiinţă Albert Einstein, deoarece s-au găsit asupra ei nişte broşuri referitoare la acesta.
Tânăra este confuză, nu ştie cine este, iar datorită acestor broşuri se va numi sugestiv Domnişoara Einstein.
Doctorul care o tratează este Martin Kirsch, un psihiatru care fascinat de caz, se implică tot mai mult făcând pe micul detectiv în ceea ce priveşte identitatea fetei.
Martin Kirsch înţelege teoria relativităţii lui Einstein mult mai uşor datorită fratelui Max, care pasionat fiind de acesta, îi dăruieşte cartea “Teoria relativităţii generale şi restrânse, pe înţelesul tuturor”.
Investigaţiile  făcute în jurul Domnişoarei Einstein îl poartă pe  medic prin mai multe ţări din Europa, unde alfă un secret bine păstrat în ceea ce priveşte viaţa personală a savantului. Aici îi întâlneşte pe Mileva Maric, o strălucită fiziciană, fosta soţie a lui Einstein, şi pe fiul acestora Eduard.
Ficţiune sau realitate, vă las pe  dumneavoastră să descoperiţi adevărul.
“Domnişoara Einstein” se găseşte  în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş, iar cei interesaţi de un thriller excelent, o pot lua acasă sub formă de împrumut.

domnisoara einstein

Philip Sington “Domnişoara Einstein”, Bucureşti, Editura ALLFA, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s