Lansare de carte : Daniel Dăian ”Jumătatea dumnezeului femeie” la Galeria CIRUS Mediaş

afis daniel daian medias februarie

Mâine, 15 februarie 2014, de la ora 17.00, Galeria CIRUS din Mediaş (str. Petofi Sandor nr.9) va fi gazda unui eveniment cultural şi anume lansarea celui mai recent volum de poezie semnat de Daniel Dăian, ”Jumătatea dumnezeului femeie”, apărut la Editura Vremea, în 2013. Despre acest volum va vorbi scriitorul Dan Mircea Cipariu, preşedintele Secţiei de Poezie a Uniunii Scriitorilor, Bucureşti. În finalul evenimentului, Daniel Dăian va susţine o lectură publică. Amfitrion: Vasile Popescu. Organizator: Dorina Cioplea.

”Daniel Dăian are tensiunea lirică a unui star rock care vede că în timpurile noastre oamenii fac tot mai mult război interior şi tot mai puţină pace sufletească. Poezia lui are autenticitatea unui vis hard-rock, în care Celălalt este şi înger, şi, mai ales, demon. Noua sa carte este, astfel, un exerciţiu de virtuozitate a căutării de sine, chiar dacă această căutare trece, de cele mai multe ori, prin infern pentru a găsi o altfel de existenţă.” (Dan Mircea Cipariu)

”Poezia mea este ca un asediu asupra bunelor moravuri. Un protest, dacă vrei. Sau o crimă oribilă. Nu pot esenţializa trăsăturile ei la ceva timp după abandonul nevoit într-un imaculat format A4. Nici nu vreau. Nu vreau să ştiu dacă sunt o urcare sau o coborâre abruptă. Ceea ce știu este că realitatea mea cea mai mare, în afara cuvântului nebunie, este poezia. Sunt undeva la mijlocul distanţei dintre realitatea propriu-zisă şi marginea tuturor lucrurilor. Nu cred în cazuistică cum nu cred într-o singură jumătate a tuturor oamenilor.” (Daniel Dăian în dialog cu Dorina Cioplea pentru AgenţiadeCarte.ro)

Volumul de poezie ”Jumătatea dumnezeului femeie” a apărut în urmă cu doar câteva luni şi a avut prima lansare în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, ediţia 2013, la standul Editurii Vremea.

Partener media: AgenţiadeCarte.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s