Expoziţia „Armonie de primăvară” la Muzeul municipal Mediaş

afis-armonie-de-primavara
Muzeul municipal Mediaş  are plăcerea de a vă invita astăzi, 6 martie 2014, de la ora 15.30,  să participaţi la Vernisajul expoziţiei „Armonie de primăvară”, unde pe simezele Instituţiei de Cultură medieşene vor fi expuse lucrări de grafică, pastel şi acuarelă realizate de către elevi de la Şcoala „Constantin Ioan Motaş”  îndrumaţi de către profesorul Sorin Pănăzan :
“Expoziţia de desen şi culoare Armonie de primăvară reuneşte un grup de elevii cu preocupări artistice de la Şcoala Gimnazială Constantin Ioan Motaş.  Elevii au pus pe simezele Muzeului Municipal Mediaş un număr de aproximativ 50 de lucrări în care ne arată talentul  şi măiestria în diferitele tehnici abordate: desen, acuarelă, tempera, acrili şi pastel.
Desenul deşi pare uşor, necesită exerciţiu şi precizie deoarece mijloacele de exprimare sunt limitate în comparaţie cu culoarea. Modul de redare al volumelor şi al formelor se face cu ajutorul griurilor acromatice adică cu ajutorul unei scări valorice de la alb la negru. În cazul culorii elevii au folosit diverse amestecuri cromatice descoperind elastica mişcare a culorilor spre alb, spre negru, spre vecine sau spre complementare şi simţind astfel senzaţii, stări şi sentimente noi, diferite.
Cu această expoziţie, elevii dovedesc încă o dată disponibilitatea pentru cultivarea capacităţilor estetice şi pentru participarea  la viaţa culturală a oraşului.”

Profesor, Sorin Pănăzan

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 07 martie – 15 aprilie 2014, între orele 09.00 – 17.00.
Vă aşteptăm cu drag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s