Serdar Ozkan – “Trandafirul dispărut”

trandafirul disparut Serdar Ozkan “Trandafirul dispărut”, Bucureşti, Editura RAO, 2008.

“Trandafirul dispărut” este o carte profundă, despre o călătorie şi o căutare de redescoperire a sinului şi a destinului, în care la sfârşit găsim o comoară.
Mary are un vis în care se întâlneşte cu mama ei, şi ajunge să poartă conversaţii cu rozele, până când devine una cu ele.
Diana nu este sigură dacă sora ei este cu mintea întreagă şi citindu-i scrisorile adresate mamei, porneşte în căutarea ei, până când ajunge la gradina magică de trandafiri din Istanbul.
Aici o întâlneşte pe Zeynep Hanim, persoana care a învăţat-o pe Mary sa asculte rozele “nu cu urechea, ci cu inima, capacitate care se pierde când suntem învăţaţi cum să devenim adulţi” (pag.113).
Diana sau Mary cum îi spunea tatăl ei, află în ultima scrisoare că de fapt mama este cea care a obligat-o să plece în această căutare pe “cărarea rozelor”, o călătorie în care să-şi omoare “sinele”, deoarece îi aduce nenorocire şi o împiedică să-şi urmeze visele,  o călătorie care începe şi se termină cu ea…
O carte care te îndeamnă să-ţi urmezi visul, să cauţi mereu acel ceva până când îl găseşti, iar când îl găseşti îţi vei da seama că tot drumul pe care l-ai parcurs este ca să înveţi filozofia vieţii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s