Peter Hobbs – “În livadă, rândunicile”

“În livadă, rândunicile” este o poveste incredibilă, care se desfăşoară în Pakistan, o ţară guvernată de alte legi, când un băiat de 14 ani se indrăgosteşte de o fată frumoasă, fiica unui important om politic,  cu influenţă, din sat.
În urma unei întâlniri la o nuntă, cei doi adorm în livadă, sunt prinşi, băiatul este bătut , acuzat de viol (nici măcar nu ştie ce este violul), şi condamnat la închisoare pentru 15 ani.
În toţi acei ani în care a stat la închisoare, este maltratat, chinuit, supus multor orori extraordinar de violente, nu-şi mai vede familia, dar singurele gânduri care îl fac să reziste este dragostea lui pentru Seba, şi livada cu rândunici, mereu roditoare a tatălui. Se reîntoarce în satul natal, îşi dă imediat seama că ceva nu e ordine după cum era de neglijată livada cea dragă, plină de rodii coapte, iar cu ajutorul lui Abbas şi al Alifei se pune pe picioare.
Află că tatăl lui de care îi e foarte dor nu mai este, că familia lui s-a mutat în altă regiune şi porneşte în căutarea lor.
O poveste impresionantă de viaţă dintr-o altă lume, cultură şi civilizaţie.

in livada randunicile

Peter Hobbs “În livadă, rândunicile”, Iaşi: Editura Polirom, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s