“CARMEN” – Spectacol de operă la Sala TRAUBE Mediaş

afis opera
Astăzi pe scena Sălii TRAUBE din Medias, se va desfăşura faimoasa operă “Carmen”  a compozitorului francez  Georges Bizet, după o nuvelă a scriitorului francez Prosper Mérimée.
Pentru prima dată în Mediaş, Directia municipală pentru Cultură Sport Turism şi Tineret în colaborare cu Vienna Opera Company şi Pygmalion Theater Wien aduc pe scena Sălii Traube din Medias, pe celebra soprană Catarina Coresi Lal şi pianista Henrietta Varady.
Spectacolul conţine, într-o formă teatral-muzicală, aşa cum apreciază regizoarea Camelia Tino, pe lângă arii cunoscute din opera „Carmen” de Bizet, şi vechi cântece populare spaniole (întâlnite în celebrele operete catalane Zarzuela) care întregesc, ca într-un tablou davincian, imaginea minunatei Carmen, tânăra ţigancă, extrem de frumoasă şi ispititoare, care ameţea minţile şi fura inimile tuturor bărbaţilor pe care-i întâlnea.
Un teatru liric impresionant, o operă celebră din repertoriul internaţional, cu ritmuri de coridă şi castaniete, o poveste de amor  plină de pasiune care nu se încheie totdeauna cu happyend, ci, în cazul nostru, tragic: Carmen fiind omorâtă de către Don José, care a dezertat de la garnizoană, sacrificând totul pentru dragostea ei.
Evenimentul are loc luni, 7 aprilie, cu începere de la ora 19.00.
Vă aşteptăm!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s