Lisa See – “Fetele din Shanghai”

Povestea romanului se desfăşoară în Shanghai în anul 1937, când orașul era în acele vremuri un important centru financiar al Asiei, fiind denumit “Perla Orientului”.
Protagonistele noastre Pearl şi May sunt două surori care se ocupă cu modelingul, şi duc o viaţă demnă de invidiat, nelipsindu-le nimic. Una din ele este bună şi responsabilă,  iar cealaltă, May, este egoistă şi invidioasă, (cam aşa ca-n poveşti).
Viaţa tuturor se schimbă în momentul în care tatăl lor, fiind un jucător împătimit, pierde totul la cărţi şi pentru a-şi plăti datoriile le aranjează fetelor câte o căsătorie cu nişte chinezi din America, băieţii unui mafiot. La început fetele refuză să  meargă, dar în urma ameninţărilor mafiote şi a războilului cu Japonia care a început, pleacă înspre Hong Kong, iar de acolo în Los Angeles. Pe drum May va naşte o fetiţă, Joy, dar din cauza unor împrejurări nefastuase, şi-o va însuşi Pearl deoarece această minciună ar salva-o pe May şi pe Vern.
O poveste sensibilă, încărcată de promisiuni şi vise, de iubiri şi trădări care se încheie cu fuga lui Joy în China comunistă în care preşedinte era Mao, pentru a-şi găsi tatăl.
Pentru cei interesaţi de lectura acestui volum, cât şi pentru a altor cărţi, puteţi consulta fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Medias.

fetele din shanghai

Lisa See “Fetele din Shanghai”, Editura ALLFA, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s