Lisa See – “Visul lui Joy”

“Fetele din Shanghai” continuă cu al doilea volum “Visul lui Joy”, o poveste despre China aflată sub dominația autoritară a lui Mao, a armatei militare, şi a  Partidului Comunist care datorită propagandei pe care au organizat-o pentru slăvirea lui Mao şi a comunismului, au început să  deţină controul asupra întregii tări, îndoctrinând în masă populaţia chineză.
Joy ajunge în China, îl găseşte pe Z.G., tatăl ei, dar se întâlneşte şi cu Pearl care a pornit în căutatea ei pentru a o aduce acasă, în America. Dar aici, Joy, crezând în idealurile comuniste şi în drepturile egale pe care le oferea Partidul Comunist, se va căsători cu un băiat dintr-o familie sărmană, şi este nevoită să-şi însoţească soţul la familia lui în provincie.
Acum dă piept cu realitatea crudă a sărăciei, a terorii, a lipsei de siguranţă, dar mai ales a necesităţii pentru mâncare. Ceea ce a întâmpinat, a fost de departe la ce se aştepta ea de la Partidul Comunist, o lume  crudă în care oamenii au ajuns să se mănânce între ei, la propriu.
Trecând prin multe aventuri, Pearl şi Z.G. o salvează pe Joy, şi împreună fug din China, în Los Angeles, unde îi aşteaptă frumoasa soră, mamă şi mătuşă May.
O poveste frumoasă, încărcată de istorie, de  vise, promisiuni şi trădări, ale unor cetăţeni care au crezut în idealurile unui om şi ale unui partid.
Pentru cei interesaţi de lectura acestui volum, cât şi pentru a altor cărţi, puteţi consulta fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Medias.

visul lui joy

Lisa See “Visul lui Joy”, Bucureşti, Editura ALLFA, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s