Katherine Webb – “Moştenirea”

“Moştenirea” este o poveste tragică de dragoste, cu multe secrete, într-o familie din înalta societate de la începutul secoului XX din America şi Anglia.
Erica şi Beth moştenesc castelul familiei Calcott şi hotărăsc să vină de sărbătorile de iarnă aici, unde şi-au petrecut vacanţele, la bunica lor Meredith.  Fiind copile, totul a fost frumos şi distractiv până când la un moment dat, într-un an, Henry dispare în condiţii misterioase, iar de atunci vizitele celor două surori la bunica lor încetează, viaţa tuturor schimbându-se complet.
Beth este depresivă, abia se ţine pe linia de plutire, iar Erica nu-şi găseşte locu, este mereu în căutare de altceva, şi un lucru foarte important : nu-şi mai aminteşte nimic din dispariţia vărului lor.
Întorcându-se la conac, Erica găseşte în pod scrisorile lui Lady Caroline şi astfel cartea te poartă prin istoria familială a celor trei generaţii, cu o poveste plină de secrete, ură, iubire, trădare şi mai ales prietenie.
Un roman captivant, cu un sfârşit neaşteptat în care protagoniştii au reuşit să treacă peste momentele care le-au marcat vieţile, dar totuşi au mai rămas mistere de dezlegat în ceea ce priveşte anumite personaje din carte.

mostenirea

Katherine Webb “Mostenirea”, București, Editura ALLFA, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s