Françoise Sagan – “Vă place Brahms?”

“Vă place Brahms?” este o frumoasă poveste clasică de dragoste dintre Paula, o decoratoare de interioare şi Roger, un bărbat infidel. Paula, deşi este cam neglijată, nu-l poate părăsi deoarece îl iubeşte şi se mulţumeşte cu grija şi dragostea pe care i-o poartă el.
Între timp apare Simon, un tânăr avocat stagiar, mai mic la vârstă decât Paula, de condiţie socială foarte bună, care se îndrăgosteşte de ea. Într-o zi Simon îl vede pe Roger cu o altă damă la o masă într-un local, şi se hotărăşte să o curteze pe Paula invitând-o la un concert de Brahms.
La început Paula ezită, dar până la urmă va accepta să meargă la concert dar “nu să se întâlnească cu Simon, ci să regăsească muzica, e o ocupaţie potrivită pentru o femeie singură”.
Legătura lor evoluează, Roger află despre cei doi, se desparte de Paula, dar ea nu-l poate uita pe Roger şi nici nu poate trece cu vederea diferenţa de vârstă dintre ea şi Simon.
Îşi dă seama că îl iubeşte în continuare pe bărbatul infidel, că tot mai bine îi este cu el, că va fi o sclavă a iubirii dispusă să sacrifice şi să rabde totul în numele dragostei pe care i-o poartă.
O adevărată dramă romantică, cu un final previzibil, cu acelaşi Roger care o sună în ultimul moment ca de fiecare dată ca să o anunţe că “voi veni mai târziu. Oare…”
Pentru cei interesaţi de lectura acestui volum, cât şi pentru a altor cărţi, puteţi consulta fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Medias.

va place brahms

Françoise Sagan “Vă place Brahms?”, București, Editura Univers, 1972.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s