Aniversare Betinio Gheorghe Diamant, publicist medieşean

diamant

Avocatul Betinio Diamant s-a născut la 14 mai 1929 în oraşul Iaşi unde şi-a făcut toate studiile începând cu cele primare, continuând cu liceul şi terminând cu cele universitare. Întrucât şi tatăl era avocat, îndeplinind şi funcţia de decan al Baroului de avocaţi, descendentul familiei Diamant, încurajat probabil şi de tatăl său, a urmat Facultatea de Drept din Iaşi pe care a absolvit-o în 1951.
Între anii 1951-1958, Betinio Diamant a funcţionat ca judecător la trei judecătorii bucovinene, respectiv Solca, Ilişeşti şi Gura Humorului. În anul 1958 s-a stabilit definitiv la Mediaş, îmbrăţişând meseria de avocat, pe care nu a părăsit-o nici un moment.
În paralel cu activitatea avocăţească, Betinio Diamant a început şi o susţinută campanie publicistică. Cele 961 de articole, recenzii, note şi studii sunt o mărturie elocventă a acestei afirmaţii. Toate aceste materiale au fost inserate în publicaţii juridice din următoarele ţări: România, SUA, Israel, Germania, Austria, Franţa, Anglia, Italia. Conţinutul materialelor care au apărut în paginile revistelor de specialitate române şi străine sunt din cele mai diverse: drept penal, drept civil, drept comercial, dreptul muncii etc.

Pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului municipiului Mediaș, la 20 decembrie 2012, avocatului Betinio Gheorghe Diamant, i se conferă titlul de “Cetățean de Onoare” al orașului Mediaș.

Se stinge din viața la 5 septembrie 2019, la vârsta de 90 ani.

 

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian Giura – Profiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s