Muriel Spark – “Lorzi şi complici”

“Lorzi şi complici” este o poveste de ficţiune având la bază o istorie reală, fapte care s-au petrecut cu adevărat. Acţiunea romanului se desfăşoară într-o lume din înalta societate, unde accesul oamenilor obişnuiţi din rândul de jos al socetăţii le este interzis : “oameni ca noi …”
În noaptea de 7 noiembrie 1974 s-a petrecut un lucru înfiorător într-un oraş din Anglia şi anume al şaptelea conte Lucan şi-a omorât bona vrând de fapt să o omoare pe soţia lui. Din noaptea respectivă Lucky Lucan va cere ajutorul prietenilor lui aristocraţi, prieteni care de altfel i-au rămas fideli jucând rolul de binefăcători vreme de 25 de ani, timp în care el, fiind acuzat de crimă şi tentativă de crimă, a fugit şi s-a ascuns mereu de justiţie.
Romanul devine mai incitant atunci când apare Walker, copia fidelă a contelui, „psiholoaga” Hildegard Wolf – o impostoare căutată pentru înşelătorie şi perechea Lacey şi Joe.
“Lorzi şi complici” este un thriller captivant foarte bun, plin de intrigi periculoase, cu crimă, iubire, şantaj, cu sprijin şi protejare la nivel înalt, întâmplări adevărate sau mai puţin adevărate din Anglia secolului XX, fapte şi ipoteze culese din dosarele poliţie, ziare, de la prieteni şi din fotografii.

lorzi si complici

Muriel Spark “Lorzi şi complici”, Bucureşti, Editura Polirom, 2002.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s