Ileana Gafton Dragoş – “CANCERUL o călătorie prin urechile acului”

cancerul o calatorie prin urechile acului
Ileana Gafton Dragoş ” CANCERUL o călătorie prin urechile acului”, Bucureşti, Lumea Credinţei, 2013.

Ileana Gafton Dragoş este o supravieţuitoare care vreme de 11 ani de suferinţe, chinuri şi dureri groaznice, prin credinţă a reuşit şi a învins lupta cu boala necruţătoare a secolului XXI, CANCERUL. În urma unei biopsii, aflând de rezultatul bolii care o chinuia, cancer cu metastază în fază terminală,  autoarea, jurnalist de profesie, ca orice om diagnosticat cu o boală, începe să se informeze pe orice cale cu diferite materiale informative, nutritive, naturiste etc. La un moment dat şi-a dat seama că nu face altceva decât să se gândească mereu şi mereu  la boală, la tratamentul bolii şi nicidecum la vindecarea sufletului, că “omul nu are cum să trăiască dacă sufletul lui nu este sănătos şi nu trăieşte într-un trup sănătos. Dacă moare sufletul, atunci sigur moare şi trupul” (pagina 71-72).
Şi atunci ce era de făcut? Nu s-a lăsat doborâtă, a început să se gândescă tot mai mult la meditaţie, la credinţă şi rugăciune, şi cel mai important, a învăţat să se roage corect cu putere şi din adâncul sufletului astfel încât a început încet dar sigur să-şi ridice din nou psihicul şi moralul care erau “la pământ”.
Salvarea ei a venit “din interior, prin rugăciune şi curăţenie interioară şi exterioară” (pagina 148), şi au făcut-o mai puternică dându-i forţa necesară pentru a merge mai departe.
A plecat în pelerinaje în Rusia creştină, a vizitat peste 100 de biserici, mânăstiri şi lavre, a făcut baie în Izvorul Tămăduirii al Maicii Domnului, după care a avut dorinţa arzătoare de a merge să se roage la Locurile Sfinte, la Mormântul Mântuitorului,  Drumul Crucii, apoi în Egipt pe urmele Sfintei Familii, la Muntele Sinai.
O poveste cu adevărat impresionantă, o luptă de supravieţuire şi o lecţie de viaţă, cu o boală necruţătoare din care din păcate puţini scapă cu viaţa.

Şi, aşa cum spune autoarea : ATENŢIE i se poate întâmpla oricând … oricui …

Pentru cei interesaţi de cercetarea volumelor privind prevenţia CANCERULUI consulţati site-ul www.preventiecancersan.ro,  cărţile există în fondul de carte al Bibliotecii municipale “St.L.Roth” Mediaş, din Piaţa Regele Ferdinand I, nr.1 Mediaş, şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s