Michael David Lukas – “Oracolul din Stambul”

“Oracolul din Stambul” este o poveste interesantă despre o tânără de 8 ani, Eleonora care se naşte la Constanţa, într-o familie de evrei. Mama ei moare la naştere, iar Yakob se recăsătoreşte cu Ruxandra, mătuşa Eleonorei.
Într-o zi, tatăl fetei este nevoit să meargă la Stambul cu afaceri, el fiind un negustor de covoare, şi Eleonora neînţelegându-se deloc cu mama vitregă, se hotărăşte să se ascundă într-un cufăr de pe vapor. Cei doi ajung la destinaţie, dar Yakob moare şi până se rezolvă formalităţile cu plecarea Eleonorei acasă, noul protector al fetei va fi Beiul Moncef, un bun prieten al tatălui ei. Cu ajutorul Beiului, al cărţilor, a inteligenţei şi a înţelepciunii, Eleonora, va deveni în scurt timp  sfătuitoarea de taină a Sultanului Abdulhami al II-lea.
O carte frumoasă, cu un sfârşit neaşteptat, în care Eleonora dispare pur şi simplu,  lăsând în urmă “un bilet şi un şifonier plin cu rochii”.
Pentru cei interesaţi de lectura acestui volum, cât şi pentru a altor cărţi, puteţi consulta fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Medias.

oracolul din stambul

Michael David Lukas  “Oracolul din Stambul”, Bucureşti, Editura ALLFA, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s