Jutta Richter – “Să nu vinzi înger păzitor!”

După cum ştim prea bine, Dumnezeu trimite îngeri păzitori ca să ne păzească şi să ne ocrotească de ispite şi de rele, şi orice s-ar întâmpla, el nu ne părăseşte niciodată, ci rămâne mereu credincios misiunii pe care Dumnezeu i-a încredinţat-o.
Dar ce se întâmplă când unul din noi îşi vinde îngerul păzitor?
Aşa s-a întâmplat şi în povestea noastră, Nono, un băieţel de 9 ani, victimă a violenţei domestice, ajunge să trăiască pe stradă unde se împrieteneşte cu Corsaru’, un alt băiat, puţin mai mare, dar din nefericire tot un copil al străzii. Cei doi decid să meargă la mare şi datorită lipsei banilor necesari pentru drum, Nono îşi vinde îngerul păzitor Reginei. Din acel moment începe drama lui Nono, se îmbolnăveşte, face febră, delirează şi se linişteşte doar când Corsaru’ o aduce pe Regina ca să-i spună că i-a adus îngerul păzitor înapoi, că acum are din nou grijă de el  „oricum el nu-l ajută decât pe cel căruia îi aparţine.”
O carte foarte simpatică, de vacanţă, cu copii şi despre copii care datorită unor situaţii familiale îngrozitoare sunt nevoiţi să fugă de acasă pentru a-şi găsi liniştea şi norocul în altă parte, dar care nu întotdeauna se termină cu un final fericit, din păcate.
Aşa că ….aveţi grijă copii şi nu numai…cu îngerii păzitori nu-i de glumit!

sa nu vinzi inger pazitor
Jutta Richter  “Să nu vinzi înger păzitor!”, Bucureşti, Editura Humanitas, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s