Octavian Paler – “Viaţa pe un peron”

“Viaţa pe un peron” este un roman interesant sub forma unui jurnal, foarte bogat în cugerări filosofice, în întrebări şi răspunsuri despre viaţă.
Personajul principal, poate fi chiar autorul deoarece cartea este scrisă la persoana I, stă pe un peron în aşteptarea unui tren care nu apare niciodată şi diferite momente din viaţă, fragmente scurte de amintiri,  i se derulează în minte. Oricare din noi se poate regăsi în această carte pentru că vine o vreme când la un moment dat, fiecare dintre noi tragem o linie şi începem să analizăm şi să căutăm un motiv pentru a merge mai departe.
Romanul este o carte de căutare şi de regăsire a sinelui şi a destinului, o conversaţie despre viaţă, de meditaţie care te lasă cu gândurile undeva departe, dincolo de cuvinte.
“Viaţa pe un peron ” este un volum care pur şi simplu te fascinează şi te acaparează cu tot felul de înţelesuri filosofice despre viaţă, pentru că oricum ar fi şi ai analiza…toţi stăm pe un peron într-o gară şi aşteptăm destinul vieţii.

palre
Octavian Paler “Viaţa pe un peron”, Bucureşti, Editura Litera, 2009.

Multe din operele scriitorului român Octavian Paler există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s