Eric-Emmanuel Schmitt – “Visătoarea din Ostende”

visatoarea din ostende
Eric-Emmanuel Schmitt “Visătoarea din Ostende”, Bucureşti, Editura Humanitas, 2013.

“Visătoarea din Ostende” este un volum de nuvele cu diferite teme de suflet, confesiuni sau regrete, în care viaţa, trăirile şi emoţiile noastre personale sunt un mister pentru ceilalţi.
În nuvela “Visătoarea din Ostende”, protagonista noastră doamna Emma van A. îşi trăieşte viaţa din amintiri. Deşi toată lumea crede că este o femeie nebună  cu minţile rătăcite, care a avut o viaţă seacă, fără nicio bucurie sau iubire, realitatea se dovedeşte foarte surprinzătoare. Ea, deşi infirmă, a trăit o foarte frumoasă poveste de dragoste alături de un bărbat dintr-o familie de sânge albastru, cum numai în poveşti ni se arată, nouă oamenilor de rând fiindu-ne imposibil a crede că poate exista atâta fericire şi iubire între un prinţ din familie regală şi o femeie obişnuită, din altă categorie socială.
Imaginaţie sau realitate, “Visătoarea din Ostende” este cea mai frumoasă nuvelă din acest volum, deşi nici celelalte povestiri nu te lasă indiferent, toate încheindu-se cu acel ceva care te lasă cu gândurile undeva departe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s