Aniversare Ilse Hehn, scriitor medieşean

Scriitoarea de limba germană, Ilse Hehn s-a născut la 15 septembrie 1943, studiile primare fiind urmate la Tomnatic (jud. Timiş), iar cele liceale şi superioare, absolvind la Timişoara în anul 1964, secţia de Arte Vizuale. Între anii 1964 – 1991 a funcţionat ca profesoară de desen la Liceul Axente Sever din Mediaş, după care în 1992 emigrează în Germania şi se stabileşte în oraşul Ulm, unde funcţionează ca profesoară la Şcoala Catolică de Pedagogie Socială. Deoarece diplomele de studii obţinute în estul Europei nu erau recunoscute, poeta a urmat studii de echivalare la Universitatea Weitgarten.
Scriitoarea Ilse Hehn are o operă extrem de diversă. A publicat mai multe pachete de versuri, cărţi pentru copii, proză, traduceri. A fost de asemenea prezentă în peste douăzeci de antologii începând din 1969 şi până în prezent. Pentru întreaga activitate literară, ea a fost onorată cu mai multe premii în ţară şi străinătate.

hahn ilse           hahn ilse 1
Multe din volumele scriitoarei medieşene Ilse Hehn există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian Giura – Profiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s