A.D.Miller – „Dezgheţul”

„Dezgheţul” este un thriller din Noua Rusie a secolului XXI, o lume degradantă moral, mafiotă, coruptă, cu crime şi „ghiocei”, milionari cu afaceri cu petrol şi imobiliare.
Avocatul englez Nicholas Platt se îndrăgosteşte de Maşa, o frumoasă rusoaică şi speră ca în urma unui contract pentru un proiect petrolier, să câştige destui bani pentru a pleca împreună în Anglia. Planurile îi sunt date peste cap în momentul în care Nick cade victima unei mafii imobiliare, în care Tatiana Vladimirovna, o doamnă simpatică, în vârstă, dar care e singură, nu mai are pe nimeni, este păcălită să vândă pe nimic apartamentul din centrul Moscovei pentru a se muta undeva la periferie.
Deşi apar nişte neconcordanţe cu actele apartamentului, Nick va trece totul cu vederea în numele dragostei şi astfel cade victimă sigură acestei vânzări, fiind jefuit chiar de către iubita lui.
Ghinionul nu se opreşte aici, chiar şi afaceristul cazac îl escrochează de o sumă frumuşică dispărând cu bani cu tot, lăsând în urma lui o firmă şi o adresă care nu există.
Vă sună cunoscut, nu?
O carte despre afaceri, tunuri imobiliare şi societăţi fantomă, dintr-o Rusie identică cu România noastră de acum.

dezghetul

A.D.Miller „Dezgheţul”, Bucureşti, Editura ALLFA, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s