La mulţi ani Maestre Ion Constantinescu!

p015      P1150505

Artist Plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România , Ion Constantinescu se naşte la 26 septembrie 1962, în Călimăneşti, judeţul Vâlcea, se stabileşte în comuna Biertan, şi are o activitate foarte mare în oraşul de pe Târnava Mare,  Mediaş.

Debutul expoziţional are loc în 1983, la expoziţia judeţeană, iar odată intrat în lumea artiştilor plastici participă la numeroase expoziţii din ţară şi străinătate, unde obţine diferite premii.
Opera artistului plastic Ion Constantinescu cuprinde lucrări din pictură, sculptură, gravură și pastel, fiind la ora actuală unul dintre cei mai apreciaţi şi recunoscuţi artişti plastici din zona noastră.

Ion Constantinescu este un nume cunoscut în lumea artiştilor profesionişti. De peste douăzeci de ani creaţia lui ne încântă privirea şi ne provoacă la reflexie fiind cel mai cunoscut artist care locuieşte în zona Mediaşului. Pentru a ajunge în poziţia actuală a avut de trudit în toţi aceşti ani, fiind un autodidact, însă prin muncă şi seriozitate a ajuns un artist profesionist. Bogata activitate pe plan local, naţional şi internaţional stă mărturie pentru aceste afirmaţii.
Lejeritatea abordării diferitelor tehnici: pictură, pastel, sculptură şi grafică, ne arată complexitatea artistică a maestrului Ion Constantinescu , care, indiferent de tehnica abordată lasă o puternică amprentă asupra creaţiei sale încât maniera de lucru este personală şi inconfundabilă.
Deşi lucrează foarte bine în diferitele tehnici pe care le abordează, pictura în ulei este cea care l-a consacrat, iar alături de bogăţia cromatică, echilibrul şi atmosfera guvernează creaţiile sale artistice. Ion Constantinescu este un fin colorist cu o sensibilitate cromatică de mare rafinament care îmbină în mod armonios petele de intensă picturalitate cu suprafeţe mai puţin vibrate astfel încât tuşa care transmite verva şi energia creatoare intră într-un dialog perfect cu suprafeţele calme ce îmbie la meditaţie.
Pentru bucuriile spirituale oferite nouă publicului Medieşan, în aceşti douăzeci de ani, vă  mulţumim şi vă dorim putere de muncă, viaţă lungă şi multă sănătate.”

Sorin Pănăzan, artist plastic

Să ne trăiţi, maestre!

P1140806 buc-crop          P1150578 

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian GiuraProfiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

img183 Catalogul “Ion Constantinescu” – Mediaş, există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi il puteţi consulta la sediul Bibliotecii din Piaţa R.Ferdinand I, nr.1.

Lucrările fac parte din arhiva personală a artistului plastic Ion Constantinescu şi nu pot fi folosite fără acordul său.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s