Aniversare Rusu Maria alias Marina Bagdad Ionescu, cântăreaţă de muzică uşoară

descărcare

Rusu Maria alias Marina Bagdad Ionescu, cântăreaţă de muzică uşoară s-a născut la 6 octombrie 1924 în comuna Cândeşti din judeţul Buzău, iar cei care au cunoscut-o afirmă că locuia în Mediaş, pe strada Anton Pann.
În anul 1941 era elevă a Gimnaziului de stat din Mediaş, în clasa a III-a, conform Anuarului Gimnaziului de stat din Mediaş pe anii şcolari 1934-1941 (publicat de Eugen Munteanu ‚, directorul gimnaziului”, Tipografia Carol Feder, Mediaş, p. 75.
Alte, extrem de puţine date despre „Mărioara din Grochi”, cum era alintată de foştii colegi, se cunosc de la domnul Michel Tănase, preşedintele de onoare al Asociaţiei “Mediaşul nostru” care i-a fost coleg de clasă la şcoala amintită şi care trăieşte, ca şi Marina, în capitala Franţei.
Aflăm astfel că s-a căsătorit cu un oarecare domn Ionescu, iar prin anii ’70 s-a stabilit la Paris unde compune şi interpretează cântece de muzică uşoară, ocupându-se în acelaşi timp şi cu pictura de icoane pe sticlă. În lumea muzicii franceze e cunoscută cu pseudonimul amintit, iar în cercurile artelor plastice a semnat cu pseudonimul Marina Rousseau. Participă la expoziţii de artă plastică la Galeria Golliere în Paris şi în Germania şi cu ajutorul cunoscutului politician şi om de afaceri Ion Raţiu deschide o expoziţie de icoane pe sticlă şi la Londra.

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian Giura – Profiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s