Jessica Duchen – “Violonista”

“Violonista” este o povestea tragică a unei  familii de ţigani muzicieni într-o ţară europeană, trecută printr-un Război Monidal şi o Revoluţie împotriva comunismului şi a ocupaţiei sovietice, considerată a fi una din marile tragedii ale ţării.
Fuga acestora în Anglia, moartea Anei, misterele legate de famila Rácz, dispariţia viorii Nicólo Amati, care aparţinea renumitei violoniste Mimi Rácz, îşi pun amprenta asupra Karinei, nepoata violonistei, care a ajuns la o vârstă în care trecutul interferează cu realitatea.
Punând firele cap la cap şi având multe necunoscute, îşi dă seama că trecutul o poartă în Ungaria, la Budapesta şi decide  să se alăture lui Rohan şi  Cvartetului  St.Francis  pentru a descoperii secretele şi poveştile de demult ale strămoşilor ei.
Finalul este surprinzător, Karina îşi dă seama că îi este mai bine lângă Julian, că dragostea lui Rohan pentru ea este cam superficială, deoarece interesul de a găsi vioara Amati este mult mai mare, află că Lindy nu este moartă, iar indiferent de situaţia ei familială, dragostea pentru vioară şi muzică o vor face să treacă peste toate obstacolele.
Un roman extraordinar, captivant, încărcat de istorie şi cultură, întâmplări şi poveşti care s-au desfăşurat cu adevărat şi în realitate la un moment dat, în toate ţările aflate sub conducerea unui regim totalitar.

violonista
Jessica Duchen “Violonista”, Bucureşti, Editura RAO, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s