Ionel Teodoreanu – “Lorelei”

“… Mă numesc Lorelei, legenda spune că am ucis…”

“Lorelei” este un roman de dragoste, cu o frumoasă poveste de iubire dar tristă, dintre Catul Bogdan, scriitor şi profesor universitar venit în oraş pentru Examenul de Bacalaureat, şi Luli, o tânără elevă aflată în pragul Bacalaureatului care îi acordă ajutorul în timpul unei călătorii cu trenul.
Profesorul se îndrăgosteşte foarte tare de frumoasa Luli, astfel încât, după patru zile se prezintă în faţa părinţilor ei pentru a o cere de soţie.
Cei doi se căsătoresc, dragostea lor este profundă, sunt foarte fericiţi, însă la un moment dat, Luli, o roagă pe prietena ei Gabriela să-i transcrie nişte scrisori de dragoste, şi să i le trimită soţului ei, semnând cu pseudonimul Lorelei.
Într-o zi Catul Bogdan descoperă după o scrisoare că femeia misterioasă este Gabriela, Luli îşi dă seama de confuzia soţului ei, însă chiar în ziua respectivă are loc un  accident nefericit şi  ea moare.
Gabriela şi Catul Bogdan se căsătoresc, cei doi sunt nefericiţi, şi lovitura de graţie vine atunci când profesorul descoperă adevăratul autor al scrisorilor de dragoste.

O carte de vacanţă, clasică, un roman captivant cu un final tragic şi trist, şi care după părerea mea ar fi trebuit să fie altul.

lorelei
Ionel Teorodreanu “Lorelei”, Bucureşti, Editura Litera Internaţional, 2000.

Multe din operele scriitorului român Ionel Teodoreanu există în fondul de carte existent al Bibliotecii municipale ” St.L.Roth Mediaş” şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s