Maria Dueñas – “Iubirile croitoresei”

“Iubirile croitoresei” este o frumoasă carte de istorie, spionaj şi dragoste, un thriller captivant cu întâmplări reale sau mai puţin reale petrecute în Spania şi în coloniile spaniole din Africa în timpul celui de-al doilea Război Mondial.
Sira Quiroga fiica unui croitorese din Madrid,  îşi petrece toată  copilăria în atelierul doñei Manuela, pregătindu-se să devină şi ea croitoreasă. Devenind adultă, doreşte să se căsătorească cu Ignacio, dar îl întâlneşte pe Ramiro care îi va schimba viaţa. Datorită unei averi de la tatăl ei, Sira ajunge bogată şi  cei doi hotărăsc să plece în Africa, în Maroc la Tanger pentru afaceri. Ramiro se dovedeşte a fi un impostor, o părăseşte plecând cu toţi banii şi bijuteriile primte, lăsând-o singură într-o ţară străină cu datorii foarte mari.
Între timp evenimentele se precipită, în Spania se declară stare de război şi îi este cu neputinţă să se întoarcă acasă. Cu ajutorul Candelabriei începe să se pună pe picioare printr-un atelier de croitorie de lux, având o clientelă distinsă şi aleasă. Se împrieteneşte cu spioană englezoaică Rosalinda Fox şi cu amantul acesteia Juan Luis Beigbeden, viitor ministru de Externe din Spania, care o introduc într-o lume de spionaj, oameni influenţi din care va face şi ea parte ca agentă a Serviciului Secret britanic, misiunea ei fiind aceea de a aduce diferite informaţii de la soţiile naziştilor care îi erau clente fidele.
O poveste romanţată de istorie a Spanei, un thriller de excepţie din care nu lipseşte curajul,  iubirea şi pericolul, o carte de aventură care se termină cu un final neaşteptat şi pe care v-o recomand s-o lecturaţi.

iubirile croitoresei
Maria Duenñas “Iubirile croitoresei”, Iaşi, editura Polirom, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s