“Popasuri umaniste : Cărturarul Stephan Ludwig Roth” – Expoziţie de carte la Biblioteca “St.L.Roth” Mediaş

„Provenit din rândurile unei din naţionalităţile conlocuitoare – cea săsească – Stephan Ludwig Roth s-a ridicat deasupra oricărui spirit îngust şi a reuşit să aducă o însemnată contribuţie la exprimarea năzuinţelor de progres în Transilvania, sub semnul libertăţii şi egalităţii în drepturi a tuturor naţionalităţilor”. Camil Mureşan

st.ludwig roth 004        st.ludwig roth 002

Începând de astăzi 3 noiembrie, 2014 la Biblioteca municipală „St.L.Roth” Secţia adulţi este organizată o frumoasă expoziţie de carte dedicată aniversării  revoluţionarului sas cu titlul : Popasuri umaniste : Cărturarul Stephan Ludwig Roth.
Aflată sub patronajul spiritual al umanistului gânditor Stephan Ludwig Roth din anul 2009, Biblioteca  a pus la dispoziţia utilizatorilor titluri impresionante referitoare la acestă manifestare. Numeroşi oameni de seamă, scriitori şi istorici români au marcat evenimentele Revoluţiei de la 1848 atât în literatură cât şi în istorie, cărţile lor relatând faptele de vitejie şi eroismul de care au dat dovadă.

Aşadar, la Secţia de împrumut Adulţi,  bibliotecara Mariana Deac vă invită să redescoperiţi  pagini din istoria ţării, a oraşului Mediaş, a personalităţii Stephan Ludwig Roth, precum şi a Revoluţiei de la Blaj 1848, şi sperăm ca ele să rămână neşterse în mintea şi în sufletul generaţiilor care vor urma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s