Cecelia Ahern – “Mulţumesc pentru amintiri”

“Mulţumesc pentru amintiri ” este o poveste simpatică, simplă, sensibilă, de dragoste dintre două persoane cărora li s-au schimbat vieţile în momentul în care a avut loc o campanie de donare de sânge.
Protagoniştii  noştri sunt profesorul Justin Hichcock care este lector universitar invitat la Facultatea de Arte Trinity College, pentru a ţine nişte cursuri despre Istoria Artei şi Arhitecturii şi Joyce Conway care  în urma unui accident nefericit şi a unei intervenţii chirurgicale este nevoită să primească transfuzie de sânge de la un donator.
Ieşind din spital, Joyce îşi dă seama că relaţia ei din cuplu este gata şi odată cu pierderea sarcinii nu mai are pentru ce să stea într-o căsnicie nereuşită. Începe să aibă diferite amintiri care nu-i aparţin, ştie multe lucruri despre artă, istorie şi arhitectură, vorbeşte în diferite limbi străine pe care înainte nu le cunoştea, şi-şi dă seama că toate aceste lucruri bizare se întâmplă în urma transfuziei sanguine. După mai multe întâmplări, ştie că Justin este donatorul şi începe să-i ofere cadouri simple cu mesajul simplu “mulţumesc”.
O poveste extraordinară, romantică, despre viaţă, cu un mesaj simplu, acela de a dona sânge, pentru că oricărei persoane care primeşte sânge de la un donator, i se poate oferi o nouă şansă la viaţă.
Este important să donăm sânge pentru că una din patru persoane va avea nevoie de transfuzie de sânge la un moment dat, şi acea persoană s-ar putea să fim …chiar noi.

multumes cpentru amintiri

Cecelia Ahern “Mulţumesc pentru amintiri”, Bucureşti, Editura ALLFA, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s