Aniversare Michael Ambrosi, viticultor

Viticultorul Michael Ambrosi, se naşte în 26 ianuarie 1862 în comuna Târnava şi este absolvent al şcolii generale din localitatea natală, după care se înscrie la cursurile gimnaziale la Mediaş.
Cinstea, corectitudinea şi încrederea de care se bucură în rândul comunităţii locale, îi conferă şansa ocupării, timp de un deceniu, a postului de „judecător local” în paralel cu cea de curator al Bisericii evanghelice locale, urmate apoi şi de alte funcţii la nivelul Universităţii saxone.
Michael Ambrosi a fost o personalitate marcantă a saşilor transilvăneni şi al saff-ului de conducere a Asociaţiei „Siebenbürghische sächsische Landwirtschaftsverein” (şef al comisiei de viticultură), fiind membru, în Parlamentul României, nou constituit, după Unirea de la 1 Decembrie 1918, reprezentant al Cercului electoral Bazna.
Se stinge din viaţă la 18 martie 1933 în Mediaş.
Michael Ambrosi, este autorul unei micro-monografii a comunei de baştină: Aus Vergangenheit und Gagenwart der Gemeinde Grossprobsdorf, Drotleff, Hermannstadt, 1894 şi a numeroase studii şi articole apărute în diverse publicaţii ale vremii având ca temă, în principal, cultura viticolă.

viile si pivnitele ambrosi  cramele ambrosi  casa ambrosi

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian Giura – Profiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s