Amos Oz – “Să cunoşti o femeie”

În urma morţii soţiei sale, Yoel, un agent secret israelian plecat mereu în misiuni pe perioade lungi, se pensionează înainte de termen mutându-se în altă localitate alături de Netta, fiica sa şi cu bunicile fetei, mama şi soacra sa. Acum începe să retrăiască scurte momente ale vieţii pe care le-a avut cu Ivria, să-şi pună numeroase întrebări legate de aceasta şi îşi dă seama că nu a ştiut niciodată să o aprecieze pe soţia sa la adevărata ei valoare. Dar, numai când aude mărturisirea vecinei sale, Annemarie, se trezeşte la realitate lăsând-o pe Netta să-şi urmeze drumul alături de un băiat drăguţ şi simpatic, iar el pentru a ieşi din rutina în care se adâncea, se oferă voluntar infirmier în cadrul unui spital de bătrâni.
O excelentă carte de redescoperire şi regăsire a sinelui, de împăcare cu trecutul şi de continuare a vieţii găsindu-şi într-un final calea, prin munca în folosul comunităţii.

sa cunosti o femeie

Amos Oz “Să cunoşti o femeie”, Iaşi, Editura Polirom, 2011.

“Să cunoşti o femeie” există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş, iar cei interesaţi de o lectură uşoară şi plăcută, o pot lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s