Din nou … Cehov la Sala Traube Mediaş

afis cerere in casatorie

Sala TRAUBE în colaborare cu Teatrului ‘Radu Stanca’ din Sibiu , îi invită pe iubitorii teatrului din Mediaş, astăzi orele 19.00 la Sala Traube Mediaş, să vizioneze spectacolul de teatru “Cerere în căsătorie” a scriitorul rus Anton Pavlovici Cehov.
Din distribuţie fac parte actorii : Ofelia Popii, Pali Vecsei, Adrian Matioc, scenariul : Carmencita Brojboiu şi regia : Robert Raponja.

Piesa de teatru „Cerere în căsătorie”, este scrisă într-un act, şi începe cu vizita unui tânăr pretendent de vârstă mijlocie la moşierul Ciubukov pentru ai cere mâna frumoasei lui fiice Natalia. Ca în mai toate operele lui Cehov, comicul de situaţie intervine de aproape fiecare dată si de la peţit se ajunge la o ceartă de toată frumuseţea pentru o bucată de pământ, “Poiana boilor” lucrurile evoluând până la ameninţări cu judecata şi cu jignirile de neam din moşi-strămoşi. Natalia când află adevăratul motiv pentru care Lomov a venit la ei în vizită îşi dă seama că a ratat ocazia de a se căsători şi-l cheamă degrabă înapoi pentru a se împăca cu el şi a-i dărui “Poiana boilor”.
Cine crede că lucrurile se termină aici şi urmează marea împăcare se va înşela întrucât cearta va continua doar că de data aceasta subiectul va fi cu cine are cel mai grozav câine de vânătoare şi povestea iar se reia de la capăt, încheindu-se cu un final fericit.

O piesă amuzantă, memorabilă, din care nu lipseşte umorul de situaţie cunoscut operei scriitorului rus, iar pentru cei interesaţi de situaţia tragicomică a „peţitorului”, pot achiziţiona bilete de la Sala Traube Mediaş, preţul unui bilet de intrare pentru copii costa 5 lei, iar pentru adulţi 10 lei.

Va asteptam !
P.S. Iar celor care doresc să facă cunoştinţă cu întreaga operă a scriitorului rus Anton Pavlovici Cehov, îi invităm să consulte fondul de carte existent al Bibliotecii municipale ” St.L.Roth Mediaş”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s