Gloria Goldreich – “Cină cu Anna Karenina”

Protagonistele romanului sunt şase femei, membre ale unui grup pentru lectură, cu diferite probleme familiale, care se întâlnesc, prin rotaţie, la fiecare din ele,  legându-le pasiunea pentru citit. Fiind un grup devotat pentru lectură, ele propun diferite cărţi din literatura clasică pe care le citesc şi le studiază, urmând apoi a le dezbate începând cu viaţa scriitorului şi a personajelor, identificându-se cu aceştia în viaţa reală.
În urma unei despărţiri a celui mai stabil cuplu din grup, îşi dau seama că niciuna din ele nu au situaţii prea bune, şi încep să investească mai mult la consolidarea  legăturii cu partenerii, soţi sau iubiţi.
Sfârşitul este previzibil, toate lucrurile revin la normal, speranţa şi fericirea apare la toată lumea, doamnele sunt acum mai sigure în relaţiile lor,văd luminiţa de la capătul tunelului, pasiunea pentru citit fiind mai departe punctul lor de întâlnire pentru menţinerea prieteniei.
O carte drăguţă şi uşoară, de weekend ploios şi friguros.

cina cu anna
Gloria Goldreich “Cină cu Anna Karenina”, Bucureşti, Editura RAO, 2009.

“Cină cu Anna Karenina” există  în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş iar cei interesaţi de o lectură uşoară, o pot lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s