Jostein Gaarder “Fata cu portocale”

Georg este un tânăr adolescent de 15 ani din Oslo care şi-a pierdut tatăl pe când era mic la vârsta de trei ani. Într-o zi, bunicii din partea tatălui găsesc în vechiul lui cărucior un manuscris scris de fiul lor Jan Olav, adresat lui Georg.  Dorind să-şi cunoască tatăl pe care nu şi-l mai aminteşte, se închide în cameră şi începe să citească povestea marii iubiri a tatălui din tinereţe, pe când acesta fiind student la medicină a întâlnit într-un tramvai o tânără frumoasă şi misterioasă care ducea în braţe o pungă mare plină cu portocale. Aici începe aventura tânărului student, o frumoasă poveste de dragoste cu o călătorie în Spania, în căutarea fetei cu portocale.
Cartea se sfârşeşte cu o scrisoare-răspuns din partea lui Georg către tatăl  său în care îi spune despre alegerea făcută, mulţumindu-i totodată că a căutat-o pe fata cu portocale.
Tu ce-ai alge?

fata cu portocale
Jostein Gaarder “Fata cu portocale”, Bucureşti, Editura Univers, 2009.

Pentru cei interesaţi de lectura acestui volum, cât şi pentru a altor cărţi, puteţi consulta fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Medias.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s