Héléne Grèmillon “Confidentul”

confidentul
Héléne Grèmillon “Confidentul”, Bucureşti, Editura Humanitas Fiction, 2014.

Rămânând orfană de ambii părinţi, Camille este o tânără editoare care locuieşte la Paris,  este însărcinată, iar partenerul ei Nicolas tocmai o părăsise, nefiind de acord cu această sarcină. Odată cu moartea ultimului părinte, cea a mamei, primeşte tot felul de scrisori de condoleanţe şi regrete, între ele aflându-se una mai ciudată, mai groasă, ca şi cum ar fi mai multe foi în ea. La început Camille crede că nu-i sunt ei adresate, că sigur expeditorul a greşit adresa, începe să se informeze la poştă dacă nu e o greşeală, chiar îi caută pe toţi Wernerii în cartea de telefon, dar cu timpul îşi dă seama că abia aşteaptă să vină ziua de marţi pentru a citi mai departe captivanta poveste.
Primele scrisori au venit din partea unui bărbat, Louis, apoi din partea Elisabethei ca o altă alternativă a poveştii şi pe parcursul scrisorilor Camille este convinsă că Louise este chiar ea.
O poveste grozavă care te ţine în suspans, cu sufletul la gură, despre minciună şi adevăr, dragoste şi ură, trădare şi infidelitate, elemente care se împletesc perfect în acest roman fascinant, o carte foarte bună pe care v-o recomand tuturor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s