Timeri N.Murari – “Clubul de crichet al talibanilor”

“Femeile nu trebuie văzute decât în casă şi în mormânt”

Povestea noastră se desfăşoară în Afganistan, o ţară cu o altă cultură şi civilizaţie, o lume tulburătoare, aflată mereu într-un război civil, condusă de o mişcare extremistă politico-religioasă, talibanii.
De când aceştia au venit la putere au început în numele credinţei şi a religiei să facă tot felul de acte de cruzime în rândurile populaţiei. Au interzis muzica, filmele, televiziunea, jucăriile, tablele, şahul, pozele, tablourile, animalele de companie, muzica, ziarele şi aproape toate cărţile, singura formă de cultură din ţară fiind armele. Odată instalat regimul taliban, Rukhsanei îi este interzis să mai meargă la muncă, ea fiind de profesie jurnalist, şi îşi dă seama că singura modalitate de a deveni liberă  este Concursul de crichet. Astfel, pentru a scăpa de Droon şi de ministrul Wahidi, se deghizează în vărul Babur şi începe să antreneze echipa compusă din verii ei, dornici la fel ca şi ea să fugă din Afganistan în Pakistan şi de acolo în lume.
Dacă au câştigat campionatul şi au reuşit să fugă din ţară, vă las pe dumneavoastră să descoperiţi întreaga poveste care te ţine cu sufletul la gură, o carte plină de pericole, primejdii, aventură şi bineînţeles … iubire.

clubul de crichet
Timeri N.Murari “Clubul de crichet al talibanilor”, Bucureşti, Editura ALLFA, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s