Aniversare Ladislau T. Veress, medic specialist

Picture
Dr. Veress T. Ladislau a văzut lumina zilei în satul Carastele din judeţul Sălaj, în 19.06.1948, iar după studiile superioare la Facultatea de Medicină din Cluj Napoca, şi-a început activitatea ca medic specialist în bolile interne la Spitalul din Şimleul Silvaniei, fiind cel mai apropiat colaborator al renumitului doctor Puşcaş.

Datorită refuzului său de a semna o colaborare cu securitatea, dr. Veress a fost „exilat” la Copşa Mică, practicând medicina în condiţiile pe care le putea oferi acest celebru centru muncitoresc. De la 1 noiembrie 1989, dr. Veress a fost transferat la Policlinica din Mediaş, şi o dată cu declanşarea evenimentelor de la Timişoara din 15.XII.1989, poziţia rebelă a doctorului a fost extrem de categorică: a îmbracat o cămaşă neagră, semn de doliu pentru căderea comunismului, şi a afirmat că nu va da jos cămaşa până nu va cădea Nicolae Ceauşescu.

În noaptea din 21 spre 22 dec. 1989, doctorul era de gardă la Spital, secţia interne. Tovarăşii din conducerea spitalului i-au făcut o vizită pentru a se asigura că la instituţia respectivă nu se va întâmpla nimic „neobişnuit”. Prin urmare, secretarul organizaţiei P.C.R. şi directorul economic au vrut să aibă o convorbire cu doctorul „recalcitrant”, dar, cei doi auzind de la acesta că a doua zi, adică în 22 decembrie Ceauşescu va fi „terminat”, l-au ameninţat că va fi tras la răspundere. Fiind un spirit foarte revoluţionar şi cu o dorinţă de nestăvilit de schimbare a regimului securisto-comunist, doctorul Veres a participat la preluarea conducerii provizorii atât în satele învecinate cât şi la Mediaş, fiind ales în forurile conducătoare din acel moment.

În Mediaş, doctorul Veress a participat cu tot elanul său la instalarea noii puteri în acest municipiu, fiind ales în Comitetul municipal FSN. Din păcate, dezmăgit de unele insuccese, neînţelegeri şi sincope, a părăsit ţara, fiind plecat câţiva ani după care a revenit pe la jumătatea ultimului deceniu al veacului trecut, dr Veress Ladislau, s-a gândit să dea o nouă calitate cunoştinţelor sale însuşite în timpul celor cinci ani de facultate. Beneficiind de o specialitate în fitoterapie obţinută la Budapesta, dr. Veress, şi-a dat seama că tratarea unor boli prin intermediul plantelor medicinale este o alternativă benefică pentru pacienţii suferinzi. După îndelungi cercetări şi beneficiind de o bogată bibliografie în plan internaţional, dr. Veress a ajuns la concluzia că recurgându-se la unele compoziţii vegetale se pot trata cu deosebit succes tabagismul, alcoolismul şi obezitatea, cu toate consecinţele acestor nesănătoase stări.

În cei circa 15 ani de când dr. Veres a început practicarea acestei alternative medicale, rezultatele obşinute au fost uluitoare: mii de persoane din România şi din străinătate au fost „vindecate” de aceste viciuri prin remediul plantelor medicinale. Emisiunile realizate pe diverse posturi de televiziune (participare la emisiunea Cutia Pandorei realizată de Aristide Buhoiu la Tele 7 ABC; participare la emisiunea realizată de Adrian PĂunescu la Tele 7 ABC; participare la emisiunea Daţi vina pe Corina, realizator Corina Chiriac; participare la emisiunea Sub semnul întrebării realizator Adrian Păunescu; emisiunea Taifasuri moderator fiind cunoscutul publicist Florin Condurăţeanu pe canalul ETNO TV; emisiunea Antena 2 cu Carmen Toma şi Florin Condurăţeanu şi participare periodică la Sănătatea înainte de  toate moderator Iulian Nicolae Jul) , publicitatea făcută prin intermediul acestora, au fost extrem de benefice în realizarea unor relaţii foarte strânse între dr. Veress şi numeroşii săi pacienţi.
Dornici de a se elibera de povara unor racile greu de eliminat, foarte mulţi pacienţi, prin convorbiri telefonice şi-au exprimat în cuvinte calde, elogioase, mulţumirea pentru urmarea acestor tratamente. Ei au dat un viu exemplu şi altora de a urma aceste tratamente spre bucuria şi satisfacerea celor apropiaţi.

Bibliografie : Gheorghe Buşoiu,  Lucian Giura – Profiluri medieşene – Sibiu,  Editura Techno Media, 2011.

Informaţii şi detalii despre renunţarea la fumat, alcool şi a kilogramelor în plus, consultaţi www.nicotinstop.ro

One Comment Add yours

  1. Sorina says:

    Bună, Andreea,

    Este un articol tare interesant şi cu informaţii corecte şi de mare utilitate.
    Am folosit şi eu un tratament de la domnul dr. Veress şi chiar dă rezultate minunate.

    Mulţumesc şi mult succes !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s