La mulţi ani Sorin Pănăzan, artist plastic medieşean

Unul dintre artiştii plastici medieşeni este graficianul Sorin Pănăzan care se naşte în 11 iulie 1972 pe meleagurile Târnavei Mari. După studiile gimnaziale urmate în oraşul natal, se înscrie la Universitatea de Artă şi Design din Cluj – Napoca, Colegiul Universitar de Arte Plastice şi Decorative din Sighişoara, arte plastice, decorative şi pedagogia artei, apoi Universitatea de Artă şi Design din Cluj – Napoca, arte plastice, decorative şi design, arte plastice/grafică încheând cu studii universitare de master la aceeaşi Universitate din Cluj-Napoca, arte plastice/grafică.
După terminarea studiilor se întoarce la Mediaş şi activează în învăţământ, în calitate de profesor la mai multe instituţii de învăţământ din localitate.
Deşi este tânăr activitatea expoziţională a artistului plastic Sorin Pănăzan este extrem de bogată, debutează în anul 2003 cu o expoziţie personală la Casa Schuller, după care continuă seria expoziţională la diferite expoziţii de grup alături de membrii grupului TAM-TAM (Tinerii Artişti din Mediaş), la diferite Saloane în ţară împreună cu Uniunea Artiştilor Plastici Sibiu al cărui membru este din anul 2013, cu Filiala Uniunii Artiştilor Plastici din Mediaş la Galeria CIRUS şi Muzeul municipal Mediaş, precum şi în Tabere de creaţie din ţară.
Totodată participă la expoziţii Anuale – Bienale – Trienale, internaţionale de grafică şi gravură în 2014 şi 2015, 34th Mini Print International of Cadaqués, Spania, unde lucrările sale s-au bucurat de calde aprecieri din partea unor specialişti şi cunoscători din domeniul artei.
Activitatea artistică nu se opreşte aici, prin bogata şi complexa diversitate pe care o creează, Sorin Pănăzan şi-a câştigat un binemeritat prestigiu în ţară, fapt ce i-a determinat pe numeroşi autori să beneficiaze de prezentarea grafică a cărţilor proaspăt scoase de sub tipar.
Îi dorim La Mulţi Ani, şi cât mai multe realizări frumoase în continuare.

identitate        amintiri II       depresiuni

    jos palaria II       peace II   
Lucrările fac parte din arhiva personală a graficianului Sorin Pănăzan şi nu pot fi folosite fără acordul său.

panazan sorin 

Catalogul “Sorin Pănăzan. Grafică mixtă” – Mediaş, 2014, există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi il puteţi consulta la sediul Bibliotecii din Piaţa R.Ferdinand I, nr.1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s