Veronica Roth “Divergent”

Veronica Roth - Divergent
Căre-i facţiuni îi apaţii? Abnegaţia? Candoarea? Prietenia? Erudiţia? sau Neînfricare? O dată împlinită vârsta de 16 ani eşti nevoit să-ţi părăseşti familia şi în funcţie de calităţile tale, să alegi una din facţiunea care ţi se potriveşte. Fie că eşti bun şi prietenos, îndrăzneţ şi curajos, modest şi altruist, inteligent şi dornic de cunoaştere, sincer şi luptător pentru adevăr, facţinea aleasă iţi defineşte rolul tău în societate.
Tris Prior este o tânără de 16 ani care în momentul în care face testul de aptitudini pentru alegerea facţiunii, află că este compatibilă în 3 facţiuni şi că e divergentă, adică poate controla simulările şi nu poate fi manipulată. Datorită instructorului Four, Tobias Eaton, de care se şi îndrăgosteşte, reuşeşte să dejoace planurile complotului politic şi a revoltei armate la care sunt supuşi prietenii ei Neînfricaţi aflaţi în transă.
Un thriller excelent din Seria DIVERGENT, un roman foarte bun, antrenant şi energic pentru toate vârstele. Pentru a afla povestea mai departe despre facţiuni, despre lumea de dincolo de zid şi despre eroii noştri Tris şi Four vă recomand să citiţi şi volumele următoare INSURGENT şi EXPERIMENT, cărţi care se află în fondul de carte al Bibliotecii municipale “St.L.Roth” Mediaş.

Divergent. Insurgent      Roth Veronica - Experiment

Veronica Roth – Seria Divergent, Bucureşti, Editura Corint, 2011, 2012, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s