Aniversare Dan Zaharia, artist plastic medieşean

Autoportret II Autoportret II      Burlesco I Berlusco I                                        SINCLINALIA III Sinclinalia III     tendinte II Tendinte II
Artistul plastic Dan Zaharia se naşte în Mediaş la data de 25 octombrie 1965. După încheierea studiilor gimnaziale şi liceale, continuă cele de specialitate la Facultatea de Pictură, în cadrul Universităţii de Arte Plastice şi Design, Cluj Napoca şi studii de master la aceeaşi universitate.
Având o pasiune pentru desen şi pentru a-şi perfecţiona talentul urmează cursuri de pictură la Clubul Tineretului şi Casa Armatei în Mediaş, după care participă la numeroase expoziţii de grup şi personale în spaţii publice şi particulare din oraşul natal dar şi din ţară, multe din lucrările sale fiind achiziţionate de către cunoscători şi colecţionari.
Din 2009 artistul plastic este membru activ în Asociaţia Artiştilor Plastici din Sighişoara, iar din 2012 este membru activ al Uniunii Artiştilor Plastici România – filiala Mediaş, participând la majoritatea expoziţiilor organizate de către aceştia.
Dan Zaharia este şi un foarte talentat caricaturist şi portretist, semnând peste 3.000 de portrete şi caricaturi în toate zonele Terrei.
În momentul de faţă, îl găsim ca profesor de arte plastice şi vizuale la mai multe şcoli şi licee medieşene îndrumând elevii în tainele desenului şi a picturii.

005
Catalogul de pictură al artistului plastic Dan Zaharia  – Mediaş, 2014, există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi il puteţi consulta la sediul Bibliotecii din Piaţa R.Ferdinand I, nr.1.

La mulţi ani şi cât mai multe expoziţii de succes !

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s