Aniversare Marcela Stela Florea, artist plastic medieşean

3
Artistul plastic Marcela Stela Florea se naşte în oraşul de pe Cibin, la Sibiu în 12 decembrie 1961 unde a şi locuit până în momentul finalizării studiilor liceale lucrând ca învăţător la mai multe şcoli medieşene.
Având înclinaţii deosebite pentru creaţia plastică, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă Sibiu, filiala Mediaş, după care cele Universitare de Artă şi Design Cluj Napoca, la Facultatea de Arte Plastice, secţia pictură.
Pictoriţa Marcela Florea şi-a început activitatea artistică în 1984, în cadrul Asociaţie Artiştilor Plastici Amatori Sibiu, iar din 2010 este membru al Asociaţei Artiştilor Plastici din Sighişoara, ocazii cu care a participat la numeroase expoziţii de grup pe plan local cât şi în ţară, la diferite Saloane în ţară, lucrările sale fiind foarte apreciate de critici şi în rândurile cunoscătorilor de artă. De asemenea a participat şi la numeroase Tabere de creaţie pe perioada verii în următoarele localităţi: Miercurea Sibiului, jud.Sibiu, Orlat, jud. Sibiu şi Zlagna, jud. Sibiu.
În momentul de faţă este profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Mediaş, unde încearcă să insufle dragostea pentru artă şi elevilor talentaţi prin cercurile de pictură şi expoziţiile organizate cu lucrările acestora.

,,Lucrările vizează o pictură suprarealistă, o realitate care se suprapune peste una existentă, un suprarealism unde apare şi impresia monumentală…ceea ce s-ar preta picturii de frescă…” (Petre Ovidiu Dumbrăveanu– Salonul de primăvară Mediaş)

Îi dorim LA MULŢI ANI, mult succes şi realizări cât mai frumoase în continuare.

1         index
Lucrările fac parte din arhiva personală a artistului plastic Marcela Florea şi nu pot fi folosite fără acordul dânsei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s