“Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi” – Nikolai Nosov

av
Nosov, Nikolai Nikolaevici “Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, Bucureşti, Editura Humanitas, 2010.

“Habarnam se plimba în ploaie şi-a sărit peste o oaie”

Habarnam, Pilulă, Ştietot, Gogoaşă, Limonadă, Probabil, Şurubel, Acualrelă, muzicantul Guzulă etc. sunt doar câteva nume date unor prichindei,  personaje ai cărţii, care locuiau într-un oraş frumos situat  pe malul râului Castraveţilor, în Oraşul Florilor.

Din dorinţa de a pleca într-o mare aventură, se hotărăsc să construiască un balon avându-l coordonator principal pe renumitul Ştietot, un protagonist important, care citea foarte mult şi cunoştea foarte multe lucruri. Călătoria lor nu se termină aşa cum şi-au planificat, balonul începe să piardă din altitudine şi astfel ajung în Oraşul Verde, situat pe malurile pârâului Pepenilor, un oraş locuit doar de prichinduţe.

O carte minunată, de aventură, amuzantă pentru cei mici dar şi pentru cei mari, o readucere aminte a copilăriei noastre. Cred cu siguranţă că va fi o redescoperire a lor, pe vremea în care erau copii, şi sper să redevină şi ei copii cel puţin pentru un timp.

Pentru cei interesaţi de lectura acestui volum, cât şi pentru a altor cărţi, puteţi consulta fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Medias.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s