Stefan Zweig „Scrisoare de la o necunoscută”

frica
Stefan Zweig „Scrisoare de la o necunoscută”, Iaşi, Editura Polirom, 2016.

„Ţie care nu m-ai cunoscut niciodată …”

Nuvela „Scrisoare de la o necunoscută” este una epistolară, în care o femeie ajunsă într-un moment  critic, moartea fiului,  îi destăinuie printr-o scrisoare, diferite fragmente din viaţa ei singurei persoane pe care a iubit-o cu adevărat, renumitul scriitor. Ea trăieşte şi retrăieşte emoţiile unei dragoste neîmpărtăşite, o iubire pasională de un „fanatism, tragic, nebunesc, fără speranţă„ cum spune chiar ea, pentru tânărul scriitor celebru, bogat şi stilat cum îi şade bine unui aristocrat din Viena.

A sacrificat totul  în viaţă, doar pentru a fi aproape de el, dar până la urmă se pare ca a fost de prisos,  întrucât persoana pe care o venera atât de tare şi cu atâta pasiune, nu a recunoscut-o niciodată, deşi au locuit pe acelaşi palier atâţia ani, şi s-au mai intersectat de-alungul anilor.

O poveste extrem de tristă, dar extraordinar de frumoasă, cu adevărat revăşitoare, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca noastră.

Multe din operele scriitorului austriac Stefan Zweig există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s