“Onoare” Elif Shafak

“Onoare” este istoria unei familii kurde de lângă Eufrat în care se nasc doar fete, ultimele, căci despre ele este vorba, sunt două gemene: Pembe şi Jamila. Una pleacă în Londra, iar cealaltă rămâne în satul în care s-a născut, devenind moaşă şi vraci. Pembe îl are ca soţ pe Adem, un om aprig şi violent cu care va avea trei copii : Esma – o tânără care vrea să devină scriitoare, Yunus – un băieţel simpatic, care de mic copil face parte din grupul squatteri-lor, o grupare aflată mereu în conflict cu autorităţile şi pe Iksender – un adolescent care se simte obligat să “apere onoarea familiei” şi în numele “onoarei” îşi omoară mama.
O poveste tulburătoare despre tradiţii şi obiceiuri, despre o altă cultură şi civilizaţie, despre crime făcute în numele onoarei, despre imigranţii musulmani care oriunde s-ar afla în lume, onoarea personală şi familială este mai presus de lege.

onoare
Elif Shafak “Onoare”, Iaşi, Editura Polirom, 2013

“Onoare” există în fondul de carte al Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş, iar cei interesaţi de o lectură uşoară şi plăcută, o pot lua acasă sub formă de împrumut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s