“Bibliotecara de la Auschwitz”Antonio G. Iturbe

bibliotecara Antonio G.Iturbe ” Bibliotecara de la Auschwitz”, Editura RAO, Bucureşti, 2015.

Tânăra Dita Dorachova, o cehă  în vârstă de 14 ani hotărăşte să-şi pună viaţa în pericol, cu bună ştiinţă, într-unul din cele mai periculoase locuri din timpul celui de-al Doilea Război Mondial  şi anume lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birchenau.  Ea devine păzitoarea celor 8 cărţi tipărite şi a celor 6 cărţi vii, care alcătuiesc biblioteca lagărului, cărţi din care învaţă şi copiii în şcoala amenajată în secret cu ajutorul lui Fredy Hirsch, directorul Block-ului 31.

Deşi este o treabă foarte primejdioasă pentru oricine într-un lagăr de exterminare în care  ofiţerii SS alături de celebrul doctor Joseph Mengele, supranumit “îngerul morţii” făceau mereu controale, Dita, prin alegerea făcută devine o ţintă, astfel încât este mereu în pericol de a nu fi turnată, urmărită şi descoperită, preţul fiind destul de mare, de a-şi da chiar şi viaţa pentru mica bibliotecă preţioasă a lagărului.

O poveste despre curaj, speranţă, prietenie şi dragoste într-o lume în care fiecare secundă, fiecare minut, oră poate fi ultimul din viaţa ta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s