“Hotelul de pe acoperişul lumii. Cinci ani în Tibet” Alec Le Sueur

hotelul-de-pe-acoperisul-lumii-cinci-ani-în-tibet_1_fullsize Alec Le Sueur “Hotelul de pe acoperişul lumii. Cinci ani în Tibet”, Bucureşti, Editura Humanitas, 2015.

Un jurnal romanţat scris într-o carte, un scurt capitol din viaţa autorului Alec Le Sueur despre o perioadă de cinci ani în care a lucrat ca director de vânzări şi marketing la hotelul Holiday Inn, din Llasa, Tibet. Încă de cum coboară din avion, încep problemele şi totodată şi aventura lui într-o ţară cu o altă cultură şi civilizaţie, în care timpul pare că stă pe loc. În aproape toată cartea, comicul de situaţie e mereu prezent mai ales în “lupta” dintre Tabăra A – chinezii comunişti, Tabăra B – străinii angajaţi la hotel şi turişti, şi de cele mai multe ori se rezolvă cu diferite improvizaţii de moment, într-un stil aparte, pe care uneori îl recunoaştem ca al nostru, al românilor.

Oricum, ideea e că, cine doreşte să viziteze Tibetul, ar trebui, cu siguranţă, să citească această extraordinară carte şi să ţină cont de sfaturile lui Alec Le Sueur, volumul fiind totodată şi un veritabil ghid de călătorii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s