Aniversare ing. Ioan David, scriitor medieşean

Inginerul Ioan David s-a născut acum 58 de ani, la 26 septembrie 1959, în localitatea Cosminele, din judeţul Prahova. A iubit oraşul de pe Târnava Mare din primele zile în care a început să lucreze ca inginer, după ce a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică din Sibiu, în urmă cu 33 de ani, fapt pe care de altfel nu-l regretă nicio clipă.

De 20 de ani, inginerul  Ioan David îşi desfăşoară activitatea ca şi consilier în cadrul Compartimentului de situaţii de urgenţă, securitatea muncii şi protecţia mediului din cadrul Primăriei Mediaş.

Pasionat de colectarea informaţiilor despre dezastrele cu care s-a confruntat Mediaşul de-a lungul anilor şi având o experienţă destul de mare în domeniul situaţiilor de urgentă, a început să adune tot mai multe materiale, despre dezastre, calamităţi, epidemii,  climă şi fenomene meteo mai deosebite în Mediaş sau în Transilvania. Unele materiale le-a publicat în Revista Pompierilor din Sibiu, după care, încurajat de prieteni şi la îndemnul acestora s-a gândit tot mai des să le publice într-un volum spre a fi de folos celor interesaţi de acest subiect.

Domnul inginer Ioan David, a început adevărata muncă de cercetare care s-a derulat pe mai mulţi ani, consultând mai multe arhive, biblioteci şi alte surse documentare,  unde a identificat diverse informaţii referitoare la istoricul localităţii. A ţinut seama şi la poveştile şi mărturiile oamenilor din diferite vremuri, iar când a considerat că deţine destule materiale şi informaţii în ceea ce priveşte dezastrele naturale, le-a publicat în volumul „Mediaş. Cronica dezastrelor” în anul 2015.

<<  Cartea pe care am scris-o ”Mediaș. Cronica dezastrelor” , deși are un titlu relativ înfiorător, s-a născut cu adevărat din dragostea mea pentru urbea noastră și sunt foarte mândru de ea. Nu mi-am imaginat până acum câțiva ani că, eu inginer mecanic, am sa scriu despre Mediaș. Materialele pe care le dețin  ( date de arhivă, cărți, imagini, relatări de la martorii inundațiilor, documente despre râul Târnava, documente despre pârâul Moșna și  stăvilarele și iazul/ canalul Moșnei ce trece prin Piața Ferdinand I etc. ) ar putea constitui sursa unei viitoare cărți, care – poate – s-ar numi  ” Diluviu”. Cine știe? Vedem ce ne rezervă viitorul >>.
Ing. Ioan David

david ioan
Ioan David “Mediaş. Cronica dezastrelor”, Mediaş, Editura Samuel, 2014.

Pentru cei interesaţi de cercetarea acestui volum  consultaţi Biblioteca municipală St.L.Roth Mediaş, din Piaţa Regele Ferdinand I, Nr.1 Mediaş.
La mulţi ani şi spor în toate !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s