Aniversare Andreea Ţopa, sportiv medieşean

 

Sportiva Andreea Ţopa s-a născut în Mediaş, la data de 30 noiembrie 1997. Studiile primare, gimnaziale şi liceale le face în localitatea natală, după care se înscrie la Universitatea Tehnică din Hamburg, specializarea Construcţii Civile : TUHH-TECHNISCHE UNIVERSITÄT HAMBURG-HARBURG la Bau- und Umweltingineurwesen, unde o găsim studentă în anul I.

Andreea Ţopa s-a dedicat sportului de mică, de la o vârstă destul de fragedă, 4-5 ani, când s-a înscris la karate, stilul Shotokan, la Clubul Sportiv Ippon Mediaş, avându-i antrenori şi maestri emeriţi pe Sensei Dorin Remus Ţichindelean, Hanga Dora, Hanga Răzvan si instructor Nicușor Armean, foşti campioni mondiali şi ei, având un palmares bogat în medalii şi diplome. După cum spune ea, iniţiatorul care a îndrumat-o atât pe ea cât şi pe fratele ei, a fost tatăl ei. Acesta, fiind şi el un fost sportiv, şi dorind ca şi copiii lui să practice un sport, i-a „forţat” să meargă la sală, la antrenamente. Mai mult pe ea, întrucât, fratele ei a fost adevăratul sportiv din casă. Iată de declară Andreea : „Tata avea o vorbă : Cum vrei să te duci, bătută sau nebătută? Astfel, singura varianta a fost să <<mă duc de bună voie>>, de aceea am spus că mergeam <<forţată>>. În timp ce creşteam, am început să-mi construiesc programul în jurul sportului şi la un moment dat karate-ul a devenit “rutina” mea zilnică, de care nu vroiam să scap. Vreau să vă mărturisesc că nu am fost copilul talentat din familie, acela a fost Bogdan, fratele meu. Eu am fost cea care a muncit să obţină performanţele actuale. Drumul spre “succes” nu e uşor, e un drum cu urcuşuri şi coborâşuri. Trebuie să munceşti foarte mult pentru ceea ce îţi doreşti. Eu asta am făcut, iar fiecare țel pe care mi l-am fixat, l-am obţinut, cu mici excepţii”.

Deşi la început a fost o sportivă fără prea multe reuşite, prin muncă, ambiţie şi perseverenţă, şi având alături pe antrenorii de la Clubul Sportiv Ippon Mediaş, oameni extraordinari, foarte buni profesionişti, a reuşit în final, să se claseze în competiţii tot mai des pe podium, rezultatele fiind remarcabile : multiplă campioană naţională, europeană şi multiplă campioană mondială, la probele de kumite şi kata, atât la individual cât şi pe echipe.

Medieşeanca Andreea Ţopa este un om care, datorită seriozităţii, tenacităţii şi talentului ei, a reuşit să se înscrie pe linia sportivă a marii performanţe din lume. Momentan, gândurile ei sunt îndreptate către facultatea pe care o frecventează , iar dacă va mai participa la competiţii la senioare pe viitor, vom vedea.

La multi ani Andreea şi mult succes mai departe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s