Aniversare Romulus Boieru, poet şi scriitor medieşean

Poetul  şi scriitorul Romulus Boieru se naşte la 7 octombrie 1955 în Mediaş, jud. Sibiu. Datorită faptului că vine în această lume cu statutul „copil din flori”, îşi petrece copilăria la ţară, în satul Metiş, pe Valea Bui, jud. Sibiu, fiind descendentul poetului Coşbuc  după bunica din partea mamei. Este crescut de către bunicii din partea mamei şi un unchi, până la vârsta de 7 ani, când este luat de către mama sa şi dus la şcoală  în satul Răvăşel, unde ia contact cu Abecedarul, urmând clasele primare. Se reîntoarce în satul Meteş şi face următoarele 4 clase în regim de internat, după care  în anul 1970 intră la Şcoala Tehnică „Grupul Şcolar Petrol”  (astăzi S.N.G.), tot în regim de internat, pentru o perioadă de încă 4 ani. Drumul lui în formarea profesională  nu se opreşte aici, astfel îşi completează studiile după cum urmează : Mecanic motoare-combustie internă, Tehnologia materialelor, Presator metale la rece şi nu în cele din urmă, studii despre Restaurarea monumentelor istorice şi a obiectelor de artă şi Studii de deparament – legate de clădiri, monumente istorice.

În toată perioada lui de adolescenţă, Romulus Boieru cochetează cu pasiunea sa pentru poezie, după cum ne dezvăluie chiar el : „Acesta este rolul meu şi chemarea pe care o am în această lume efemeră şi profană. Atâta vreme, cât prin venele mele curge sânge geto-dac, şi-nlăuntrul  conştiinţei mele sălăşluieşte spiritul eminescian, voi scrie, spre a lăsa urmaşilor mei peste veacuri elixirul uneia dintre cele mai sfinte şi pure limbi de pe Pământ : Limba română.”

Poetul Romulus Boieru a publicat până în prezent 8 volume de poezii,  în total 2010 poezii, fiind cuprinse în două proiecte separate : „Flori de mătrăgună” şi „Oglinda timpului” şi volumul autobiografic „Amalgamul amintirilor unui copil din flori”.

Din dorinţa de a-şi îndeplini toate visele ca scriitor aşterne pe hârtie, după lungi studii, şi două volume despre o ramură mai aparte de „domeniul beletristic” (n.n. după cum spune chiar el), apare scrierea „Totul despre tot”, având ca punct de plecare „fizica cuantică”.

„Pot-învăţ! … Însă niciodată nu ştiu destul. Scriu, fiindcă sunt atâtea de spus şi lăsat pe hârtie… dar mereu închei cu versuri :

Mult-am scris şi voi mai scrie –
Pân’oi merge-n veşnicie
Iar de-acolo … mai departe :
Spre-a rămâne toate-n carte”.

Romulus Boieru

 

Volumele poetului Romulus Boieru există în fondul de carte al  Bibliotecii municipale St.L.Roth Mediaş şi le puteţi lua acasă sub formă de împrumut.

Poezii semnate Romulus Boieru găsiți aici : https://andreeabooks.wordpress.com/poezie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s